Gezellig Sint-Jansfeest

Leerlingen en ouders van Vrijeschool De Strijene vierden vrijdag 23 juni het Sint-Jansfeest.

Vuur vervangen door water
Met kleurige bloemenkransen in het haar werd met zang, dans en vrolijkheid gevierd dat het midzomer is. Traditiegetrouw springen de leerlingen tijdens het Sint-Jansfeest over een vuur. In verband met de droogte van de laatste dagen, is dat vuur dit jaar vervangen door water.

Sint-Janskruid
Het Sint-Jansfeest wordt jaarlijks gevierd op 23 of 24 juni. Dat heeft onder andere te maken met het Sint-Janskruid, dat bloeit rond 24 juni, de tijd dat de zon op zijn hoogst staat, met gele bloemen die dan ook worden geoogst.

Ook ouders en leerkrachten
De tweede klas (groep 4) opende het feest met djembé-muziek. Nadat niet alleen alle kinderen, maar ook verschillende ouders en leerkrachten over het water waren gesprongen, was het tijd voor een uitgebreide picknick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Visit Us On Facebook