Sint Jan

De lente gaat over in de zomer. De eerste vruchten zijn al te zien. De natuur is op zijn mooist. De zon en de natuur nodigen ons uit om naar buiten te gaan. De dagen zijn lang en licht. De zon bereikt haat hoogste punt. Op 21 juni is de dag het langst en de nacht het kortst; de zomerzonnewende. Dit is het begin van de zomer.

Op 24 juni, de geboortedag van Johannes de doper, wordt het feest van Sint Jan gevierd.

Op school wordt met dit feest de langste dag en de komst van de zomer gevierd. Met Sint Jan versiert iedereen zich met het moois dat de natuur ons schenkt.

Ouders maken voor hun eigen kind(eren) een bloemenkrans van grassen en vers geplukte bloemen. De kleuters komen op de dag van het feest met een mooie bloemenkrans in het haar op school. Zij vieren dit feest in de ochtend. Samen met de ouders worden er kringspelletjes gespeeld en heerlijke kersen gegeten. Ook het springen over een zogenaamd namaakvuurtje is een hoogtepunt. De kinderen van de klassen 1 tot en met 6 vieren dit feest in de vroege avond. Ouders zijn hierbij welkom. Er worden spelletjes gedaan en er is een grote gezellige picknick. Het hoogtepunt van dit feest is het Sint Jansvuur. Alle kinderen mogen door de ring van vuur springen.